Foto: Linda Broström Kungl Hovstaterna

Prins Carl Philip delar ut Dyslexipriset 2023

Vi är glada att meddela att årets Dyslexipris delas åter igen ut av Prins Carl Philip. Vem pristagaren är avslöjas i samband med prisutdelningen den sjätte oktober, som kommer att sändas live. Nytt för i år är att årets ceremoni äger rum på kungliga slottet i Stockholm.

Prins Carl Philip är starkt engagerad i frågor om dyslexi. Det beror delvis på hans egna erfarenheter av att leva med dyslexi. Genom Prinsparets stiftelse arbetar prinsen för ökad respekt och förståelse för personer med dyslexi.

Syftet med dyslexipriset är att främja insatser utöver det vanliga som bedöms leda till positiva resultat för personer med dyslexi, dyskalkyli eller andra läs-, skriv- och räknesvårigheter. I år är det sjunde gången som priset delas ut.

Juryn består av Inger Rålenius, Dyslexiförbundets styrelse; Elisabet Reslegård, ordförande för Läsrörelsen; Helene Kindstedt, kanslichef på Dyslexiförbundet; Anders Abrahamsson, grundare av Dyslexipriset; Susanna Cederquist, föreläsare, författare och vinnare av Dyslexipriset 2019 och Kim Waller, generalsekreterare på Prinsparets stiftelse.

Mer information om prisutdelningen och hur du kan se den digitalt kommer inom kort.