Prisutdelning av Dyslexipriset 2023 på Kungliga slottet i Stockholm.

Dyslexipriset 2023

Socionomen och författaren Gulistan Kavak är mottagare av Dyslexipriset 2023!

Vi på Oribi och Dyslexiförbundet vill tacka alla som medverkade för en fantastisk dag på det kungliga slottet i Stockholm under utdelningen av årets Dyslexipris. Ett stort grattis till Gulistan Kavak, som i år tog hem priset med följande motivering:

“Gulistan Kavak synliggör det osynliga genom sitt arbete för att kunskapsbilda om analfabetism och dyslexi. Som ung fick hon förmedla sjukdomsbesked och ha vårdnadshavarkontakt i sina föräldrars ställe, till följd av att det inte fanns anpassningar för att möta hennes föräldrars behov. Med yrkeskunskaper och personliga erfarenheter som grund visar Gulistan att myndigheter och samhället kan ha kunskap om och anpassa för att tillgängliggöra information. Gulistan bidrar till en värld där alla ges förutsättningar till delaktighet.”

Vi ser fram emot nästa år och alla nomineringar av fantastiska personer som arbetar med och driver frågor kring dyslexi och dyskalkyli runt om i Sverige.

Inspelning
Missade ni Dyslexipriset 2023 eller vill ni se vår digitala sändning igen? Inga problem, hela evenemanget är inspelat, och nu har vi även lagt till textning för bästa tillgänglighet för er alla. Klicka här för att se Dyslexipriset 2023.

Fotografier
Här nedan kan ni se alla bilder från dagen som har godkänts av kungahuset för publicering. Ni är mer än välkomna att spara och dela dem, och vi uppskattar om ni taggar oss om ni väljer att dela dem på era sociala medieplattformar!